HTML

Dice Life

véletlen szituációk egy 20 oldalas dobo kocka után...vajon mi fog következni...vajon orosz rulett vagy dobostorta evés a DICE MAN-A KOCKAVETŐ könyv reális kicsit élet írott verziója...tisztelet Luke Rhinehart mesternek

Friss topikok

Linkblog

virus vagy média

2009.10.03. 13:35 webEndres

 Protect your children from a compulsory flu injection, read, copy, alert other parents
(VÉDJE MEG GYERMEKEIT A KÖTELEZŐ INFLUENZA OLTÁSTÓL, OLVASSA EL, MÁSOLJA, TOVÁBBÍTSA, ÉRTESÍTSE A TÖBBI SZÜLŐT !)

És mégis, emberek százai állnak sorba az "életmentő" vakcináért

És mégis, emberek százai állnak sorba az "életmentő" vakcináért, anélkül, hogy az oltás lehetséges mellékhatásainak, veszélyeinek utána néztek volna. Amikor az egyesült államokbeli Nemzeti Egészségközpontok bejelentették, hogy 2009. augusztusában megkezdik a tesztelést, akkor önkéntesek ezrével jelentkeztek teszt alanynak. (Hihetetlen, hogy a média félelemkeltése mire képes, nem?) (...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


H1N1: halálos áldozat vagy hamis propaganda?
2009, szeptember 26 - 08:43

Tengelicen meghalt egy férfi, akinek halálát a H1N1 vírus számlájára írták. A férfi semmiféle tünetet nem produkált, elgondolkodtató kérdés, hogy merült fel a vírusvizsgálat szükségessége. A boncorvos szerint azért gyanakodtak az új vírusra, mert nem találtak más magyarázatot... (...)

Nemsokára oltanak, de még nem ismerik a vakcinát
2009-09-28 17:36 hírTV

Három nappal az oltás kezdete előtt még mindig nem nem kaptak tájékoztatót a háziorvosok az új típusú influenza elleni vakcina mellékhatásairól, de magát a készítményt sem látták még. Mindössze egy körlevelet küldött nekik az ÁNTSZ, hogy hol tudják beszerezni az oltóanyagot.

Az orvosok szerint az intézkedés adatvédelmi aggályokat is felvet, a háziorvosok ugyanis csak úgy kaphatják meg a vakcinát, ha a területileg illetékes ÁNTSZ-hez személyes adatokat is tartalmazó listát is visznek arról, hogy kik kérik a védőoltást. Az űrlapon a páciens betegségeit is fel kell tüntetni.

Az egészségügyi miniszter közben bejelentette azt is: a magyar fejlesztésű oltóanyag megkapta a forgalomba hozatali engedélyt.

Térítésmentesen a súlyos krónikus betegek, az egészségügyi és stratégiai munkahelyeken dolgozók valamint a hat hónapos, vagy annál kisebb csecsemőkkel egy háztartásban élők kapják meg ingyen a szérumot. A vakcinát a patikában 1500 forinttért lehet majd megvenni, és ugyanennyit kell fizetni a háziorvosnak is az injekció beadásáért.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Mennyibe kerül a védőoltás?
2009. szeptember 25. 10:39 FigyelőNet

Az állam körülbelül hatmilliárd forintot fizet a gyártónak, a lakosság egy része viszont ingyen juthat hozzá az újinfluenza elleni védőoltáshoz. Aki nem tartozik ebbe a csoportba, annak sem kell kétezer forintnál többet fizetnie érte.

Megkezdik - három fázisban - beadni az újinfluenza elleni védőoltásokat, miután befejeződtek a humán vizsgálatok. Ezek eredménye szerint az Omninvest által gyártott vakcina hatásos.

Németh Zsolt, az Omninvest Kft. szóvivője korábban az FN.hu-nak elmondta: ha nem lenne hazai gyártóbázis, amely a szezonális influenza elleni oltóanyag árával megegyező, alacsony áron (1200 forint/oltás) bocsátaná az állam részére a szükséges H1N1-es vakcinát, akkor a világpiaci áron (körülbelül 4800 forint/oltás) kellene megvásárolni a szükséges mennyiséget. Tehát az államnak is sokkal kevesebbe kerül, mintha külföldről kéne beszereznie a szükséges mennyiségű oltóanyagot.

A háziorvosok kétszáz forintot kapnak

Székely Tamás egészségügyi miniszter csütörtökön bejelentette: a háziorvosok kétszáz forintot kapnak a vakcina beadásáért. Hozzátette, hogy 5,3 millió oltást kell beadni, ebből 4 millió a pandémiás, 1,3 millió pedig a szezonális vakcina; 2 millió oltóanyag térítés ellenében a gyógyszertárakban hozzáférhető lesz.

A szállítást várhatóan szeptember 29-én kezdik meg. A patikában megvásárolható oltóanyag ára kétezer forint alatt lesz.

Akiknek ingyenes

Három ütemben adják be a H1N1 influenzavírus elleni térítésmentes védőoltásokat. Először azokat oltják, akik súlyos betegségben szenvednek, illetve a várandós nőknek, az egészségügyi dolgozóknak, valamint a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a legfontosabb infrastruktúrát működtető embereknek. Ezzel egy időben kezdődik meg az egészségügyi vagy ápolást, gondozást nyújtó intézmények dolgozóinak, és az intézményekben huzamosabb ideig gondozott embereknek és a lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve ezt az infrastruktúrát működtető - legfeljebb 300 ezer - ember beoltása is.

A második ütemben a 14 év alatti egészséges gyermekeket és az oktatási intézmények dolgozóit oltják be - közölte az országos tiszti főorvos még hétfőn. A harmadik ütemben pedig a félévesnél fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők kapják meg a védőoltást. Hat hónapos kor alatt azonban a védőoltás nem adható be.

Kapcsolódó írások
   Újvírus: nem késő az oltás
   Újabb iskolában támad az újinfluenza
   Még nem mutálódott az újinfluenza
   Októberben oltják be a világot
   WHO: télen robban az újinfluenza
   Kisokos az új influenzához

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Oltóanyag: az EU-ban nem, nálunk igen?
"Nem adok be teljes vírus vakcinát!"


Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: "6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!"

A válasz:
A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát. Kérem, nézzen be a www.natursziget.com lapra, ahol a kételyeimnek is hangot adtam már, bár eddig választ nem kaptam. Dr. Sebő Zsuzsanna

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

    * Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
    * Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...
    * Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
    * Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
    * Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.

És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. "Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát" - mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak idézek: "Hát mindennek ára van" - derült ki Németh Zsoltnak, az Omninvest Kft. szóvivőjének szavaiból. Öt éve - amikor a madárinfluenzától volt hangos a világ -, 15 évre szóló szerződést kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védőoltás technológiáját. Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették: csak idő kérdése, és törvényszerűen jönni fog...

"A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást." Azt az oltást, amelynek jó része évről évre megmarad, kárba vész.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: "Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?"

Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos
Natúrsziget, 2009. szeptember 24.

Kapcsolódó cikkek:
    * H1N1: az orvosok félnek az oltástól
    * Újinfluenza: oltani veszélyes?
    * Újinfluenza és oltások: miért?
    * A vírus "sajnos" nem elég veszélyes...
    * Immunerősítés akupresszúrával
    * Rézzel az újinfluenza kórokozója ellen
    * Újinfluenza: gyanús oltások
    * Az új influenza ellen - másképpen
    * Sertésinfluenza: hogyan védekezzünk?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dicelife.blog.hu/api/trackback/id/tr211424917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása